Selasa, Mac 03, 2009

Soul Fusion, Penyatuan Jiwa? (Bahagian 2/3) - Nama Program

"soul fusion, apa yang kau faham maksud dia?"

tanya aku pada beberapa kawan-kawan aku yang best. Ini antara respon yang aku dapat :

"pencantuman hati"
"penyatuan jiwa"
"menyatukan hati"
"pelakuran jiwa"
"jiwa kacau"

hehe... maksud tersurat dan tersirat 'soul fusion' tu pernah dihurai oleh Hazwan, pengarah Soul Fusion 1, tapi aku tak ingat full version lah.. huhu.. Abang Kacak tak nak tolong aku ker? =p

fuh.. Nama Program.. satu keputusan yang boleh tahan rumit untuk dibuat, atau boleh tahan simple untuk diputuskan.. Kalau nama tu mampu menusuk terpacak cantik dalam kalbu, dengan kesan yang mantap, program yang bermakna, Nama Program tu akan jadi terlalu indah untuk diulang-ulang dan dikenang.. kenangan terindah gitu.. for me, penting Nama Program ni.. Contoh nama-nama program KLM ;

- Jentayu - 2000
- Sirih Pulang ke Gagang - 1998
- Aidilfitri Bersamamu (di Rumah Barakat, JB) - 2004
- Sayang Disayang (Khidmat Pendidikan SMKT tanjung putri) - 2005
- Dekat Padamu (1 hingga 4, di Hosp Sultanah Aminah, JB)

- Mesra (dah 5 kali kot.. dengan Tadika Ihsan, UTM Skudai)

- Star (program pemantapan ++ Fasi KLM) - 2006,07,08,09

-
Yahoo!! (program dalaman KLM) - 2006,07
- Secangkir Kasih (di Rumah Seri Kenangan, JB) - 2007
- Geli Gelak Lambaian (program dalaman KLM) - 2009

~ Dekat Padamu 2 - 2004, Pengarah : Syed Munir ~

~ Yah0o!! - 2006, Pengarah : Khairul Nizam @ Black ~

ada siapa-siapa nak share tentang nama-nama program lain? terutama zaman dulu-dulu? hehehe..

okay.. cukup tentang nama-nama program, kembali kepada Soul Fusion, berkaitan coretan Mr WATS, sambungannya...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Golden Ball
Aku menentang adik-adik istimewa ini dalam perlawanan yang dipanggil golden ball. Aku dibutakan. Juga rakan-rakan sepasukanku. Dalam perlawanan ini, loceng diletakkan di dalam bola. Hanya pendengaran membantu kami untuk menjaringkan gol. Nyata, nikmat pendengaran yang dimiliki adik-adik ini, bukan tandingan kita. Aku gembira dapat merasai peritnya melihat dunia yang gelap & hanya berbantukan telinga untuk mendengar. Adik-adik ini terlalu hebat dan telah menewaskan kami dalam perlawanan itu. Apapun, saat itu terlalu istimewa buatku.

Lunaknya Suara
Sebelum pulang, kami dihiburkan. Adik-adik ini menyiapkan pentas dan semua kelengkapan dengan sendirinya untuk majlis penutup. Seorang adik bernama Amira jika aku tidak silap, menyanyikan lagu "berdua lebih baik", nyanyian Acha Septriasa. Aku percaya, jika Acha mendengarnya, dia akan tersembam ke bumi melihatkan keistimewaan adik ini. Tampil pula adik Mawi dengan lagunya. Mereka cukup bersemangat menghiburkan kami. Inilah kelebihan mereka. Allah mungkin tidak memberi mereka nikmat penglihatan, namun nikmat-nikmat lain buat mereka, terlalu indah & istimewa.

Perpisahan
Pulangnya aku ke UTM, aku terkenang saat-saat aku diajar menggunakan Baille & segala kenangan terindah buatku di SKPK ini. Program soul fusion ini yang diarahkan oleh saudara Hazwan, telah memberikan impak yang cukup bermakna & besar dalam hidup aku. Disini, aku mengenal erti syukur, memiliki 2 biji mata yg sihat utk melihat, keindahan alam ciptaan Illahi. Namun, aku pasti, adik-adik istimewa itu, mereka juga gembira memiliki mata hati yg sempurna untuk melihat melalui hati mereka yg terlau suci & murni. Sehingga kini, aku tidak mampu melupakan program ini. Program yg aku iktirafkan sebagai program terbaik yg pernah aku sertai seumur hidup aku.Hanya airmata yang menitis, tatkala aku melangkah, meninggalkan insan-insan istimewa ini.

Bersambung...

6 ulasan:

ziraniza berkata...

induct '04 kut
wave '05
simbiosis
lambaian desa wawasan '05
road to glory ( kp teknik kluang 2006)

ayen =D berkata...

yeah.. antara favorite name, simbiosis dan road to glory.. huhu..

zairi baharom berkata...

go go ayen..=) yeay!! ayen, tengok gmbr baby comey.. http://mohamadzairi.fotopages.com
hhihi..=)

an_nasr berkata...

nk bg name simbiosis tu kene bukak kamus tu...haha

ayen =D berkata...

hehe.. kamus bahasa satu, silap2 kamus saintifik skali pun ada buka... ke, tak? hehe..

amANI berkata...

Nama program dulu2.

Sentuhan Aidilfitri - Rumah Seri Kenangan

Nostalgia Aidilfitri - HSA wad kanak-kanak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

@Lambaian's